Zalmfilet met verse salsa

Bereid je zalmfilets de volgende keer op onderstaande wijze!
De combinatie van kruiden met de zoete en verfrissende salsa is er zeker 1 om uw smaakpapillen te behagen…

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets, met huid
  • ½  mango, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 roma-tomaten, zaadjes verwijderd, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, in blokjes gesneden
  • 3 takjes koriander, stengels verwijderen en in stukjes breken
  • 1 citroen uitgeperst
  • ¾ tl paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl theelepel uienpoeder
  • ¼ tl tijm
  • ¼ theelepel oregano
  • 1/8 tl theelepel zeezout
  • 1/8 tl peper
  • Snufje cayennepeper
  • 2 tl olijfolie

 

Bereiding

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Opbrengst: 2 porties

 

Begin met het snijden van de ingrediënten voor de vruchtensalsa – mango, tomaten, rode ui en koriander.

Doe de in blokjes gesneden ingrediënten in een kom en voeg het limoensap en een klein snufje zout toe. Laat even staan.

Vervolgens:

Meng alle kruiden en wrijf elke zalm er mee in op de vleeskant.

Op een BBQ of grill (indien op een kookplaat, 1 el (kokos)olie toevoegen in de pan) – grill 15 minuten op de huid op laag-middelhoog vuur, draai om en bak nog 5 minuten.

Als de vis langer nodig heeft om gaar te worden, draai de filet dan terug naar de huidkant en bak nog even door. Het moet niet meer roze zijn vanbinnen.

 

Bedek de vis met de salsa en voeg extra koriander toe indien gewenst.

Eet smakelijk!