Tonijnsalade zoals ie hoort!


Men neme (voor 1 persoon):
  • 4 gezouten ansjovisfilets
  • 100 gram tonijn, vers of uit een blikje (liefst biologisch)
  • 1 ei, halfzacht gekookt en in parten gesneden
  • 1 handje vol sla
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 teen knoflook, fijngemalen
  • 100 gram haricots verts, kort beetgaar gekookt
  • 1 grote trostomaat, in blokjes gesneden
  • 6 zwarte olijven, liefst uit de Provence
  • halve rode ui, in dunne ringen gesneden
  • versgemalen peper en zout

 

Als optie:
  • 1 vastkokende (nieuwe) aardappel, gekookt en in parten gesneden

 

En zo doe je het:
  • Als je de salade met verse tonijn maakt, grill dan allereerst de tonijn om en om 1 minuut.
  • Leg dan de sla op een mooi bord.
  • Strooi daar vervolgens de tomaat, de haricot verts,  de rode ui en de ansjovis op.
  • Vervolgens leg je daar de tonijn, het ei, de zwarte olijven en eventueel de aardappel (heb ik niet gebruikt) op.
  • Meng vervolgens voor de dressing de azijn, olijfolie, knoflook, versgemalen peper en zout door elkaar en druppel deze dressing over de salade.
Serveer de salade direct. Lekker met Frans stokbrood!
Bon Appétit!