Thaise salade met kip en garnalen

Combineer noedels met maar liefst 200 gram eiwit voor een maaltijd die je spieren doet groeien!

In één keer zo’n grote hoeveelheid eiwitten binnenkrijgen klinkt misschien buitensporig, maar als je zo hard hebt getraind dat je spieren uitgeput zijn, is dit precies wat je nodig hebt.
Om serieus spieren te kweken vraagt je lichaam namelijk per dag om 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Die 200 gram eiwit levert je voldoende bouw-/brandstof voor 5kg spieren.
Dit recept bevat 2x zoveel eiwitten als koolhydraten en is ook nog eens erg smakelijk!

Aziatische salade voor meer kracht
Ingrediënten
 • 300 gram kipstukjes
 • Cherrytomaten
 • 1 zakje garnalen
 • 1 handje fijngehakte cashewnoten
 • 1 pak eiernoedels
 • 1 zak rucola
Dressing
 • 1 limoen, uitgeperst
 • 1 rode chilipeper, fijngehakt
 • vissaus, 10 druppels
 • 1 el palmsuiker of bruine suiker
 • sesamolie, paar druppels
Bereiding
 • De eiwitten en aminozuren in deze salade houden je spieren de hele dag gevoed en je maag gevuld. Doe de kipstukjes en tomaatjes in een schaal.
 • Thaise dressing is zo gezond omdat deze weinig vet én de opname van voedingsstoffen bevordert.
  Meng de olie en het limoensap, mix met de overige ingrediënten en voeg de gehakte cashewnoten en gekookte garnalen toe
 • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.
  Voeg de rucola en de rest van de ingrediënten toe.
Meer info
Garnalen, ga voor goud

Garnalen vormen de beste bron van eiwitten ter wereld. Ze bevatten minder calorieën en veel minder vet dan rundvlees en kip en zijn bovendien rijk aan omega 3 vetzuren en magnesium, stoffen die je nodig hebt voor je post-workout eiwitsynthese.

Cashewnoten, smeer je spieren

Zodra je klaar bent met je workout voeren je spieren hun stofwisseling op om nieuwe vezels te maken, een proces dat nog beter gaat door de olie in cashewnoten. Die noten zijn niet alleen lekker, ze zijn ook rijk aan onverzadigde vetzuren die je energie geven en je lichaam helpen om in vet oplosbare voedingsstoffen op te nemen.

Dressing, optimaliseer je voedingsstoffen

Thaise dressings bevatten weinig vet, in tegenstelling tot de Franse en Italiaanse. De ingrediënten geven je stofwisseling een boost en versnellen de opname van voedingsstoffen. Bovendien verbeteren ze het zuurstofgehalte in het bloed, wat de transitie van voedingsstoffen tussen cellen verbetert. Je zult geen after-lunch dip krijgen!

Kip

Kip bevat alle essentiële aminozuren (eiwitten) die je spieren nodig hebben, maar als je het combineert met de gezonde vetten uit cashewnoten krijg je de perfecte post-workout maaltijd. De noten zorgen ervoor dat de voedingsstoffen in kip makkelijker worden opgenomen dan wanneer je alleen kip zou eten. Kipfilet is de beste keuze, de poten bevatten meer calorieën en minder eiwit.

Noedels en laat de volkoren variant een keer staan

Soms zijn “slechte” koolhydraten goed. Als je net een heftige krachttraining achter de rug hebt, heb je juist behoefte aan die glucosepiek (en dus ook de insulinepiek) die je krijgt na het eten van witte rijst of pasta. Noedels bevatten weinig vezels en dat stimuleert de lever om IGF 1 (Insulin like Groth Factor 1) af te geven, een substantie dat bijdraagt aan spierherstel en -groei.

Bon Appétit!